Bouw mee aan Eperon d’Or

Campagnebeeld Wall of FameKen jij iemand die werkte in de Izegemse nijverheid: jouw moeder, jouw grootoom, de grootvader van jouw vriend of buur? Breng dan zijn of haar oude portretfoto naar Eperon d’Or. En vertel ons zijn of haar levensverhaal.

 

In het beste geval vind je van jouw familielid of andere bekende een foto waarin hij of zij aan het werk is in één van de vele fabrieken die Izegem heeft gekend. Maar ook alle andere portretfoto’s, bijvoorbeeld van jouw grootouders op hun paasbest, zijn meer dan welkom.

 

Museum van de Izegemnaars

 

Met jouw mooie foto en boeiende verhaal vullen we dan in het museum de Eregalerij aan. Op deze portrettenwand krijgen alle mensen die de Izegemse nijverheid – en bij uitbreiding onze mooie stad – groot hebben gemaakt, de ereplaats die ze verdienen.

 

Als we in een latere fase de achterliggende fabriekshal van het museum openen, kunnen de bezoekers de vele portretten bewonderen. En op computerschermen kunnen zij de boeiende levensverhalen van de geportretteerden – van jouw familie of jouw andere relaties dus – lezen.

 

Zo maken wij van Eperon d’Or niet alleen een museum van fraaie objecten, maar ook van inspirerende ménsen. Of beter: zo maak jij van Eperon d’Or een museum van mensen. Duik daarom meteen in jouw oude fotoalbums en kom ons jouw verhaal vertellen.

 

 

Contact

Eperon d'Or
Prins Albertlaan 5
8870 Izegem

051/31.64.46 Contacteer ons